tiistai 20. syyskuuta 2011

Lohjan agikisat

Käytiin Katjan kanssa kisailemassa Lohjalla 17.9. Pähkäilin painaakohan edellisen päivän seuramestaruudet miten, mutta olihan se jo ilmoittauduttaessa ollut tiedossa ja olin tehnyt päätöksen lähteä kisailemaan molempina päivinä - puhumattakaan seuraavasta päivästä! Nevalle oli luvassa yksi agirata ja tämähän oli neidon debyytti virallisissa luokissa. Koko päivän tuomarina toimi mukava Seppo Savikko miellyttävine ratoineen.

Nevahan oli mitattu jo talvella, joten sitä ei onneksi tarvinnut nyt jännittää, maxihyppyjähän pieni sylipeto ei ole nähnytkään - olisi varmaan jäänyt moista tuijottamaan silmät suurina tai huiskassut ali tai ohi ihan sujuvasti. No ei kyllä oltaisi startattukaan jos olisi tuona aamuna maxiksi mitattu. No, ei nyt sentään, ei tuosta maxia saisi tekemälläkään, onneksi!

Rata oli mukava ja simppeli - kiva rata korkata viralliset, melkoisen suoraviivaista menoa, olematta kuitenkaan yhtä suoraa. Tajusin tutustumisessa, ettei Neva ole hetkeen treenannut rengasta, hopsansaa. Radan alussa oleva keinu myös jännitti hiukan.

Radalle kuitenkin päästiin ja lähtöön istumisen tiesin olevan Nevalle hankalaa, pientä otusta kun hirvittää emännän jännitys, joten hoidin istuttamisen pienellä pakotteella nopeasti, jotta edellisen päivän viivyttely ei toistuisi ja tilanteen stressaus ei pitkittyisi. Matkaan päästiin ja alkupätkä menikin melko mukiinmenevästi, ennen rengasta olevaa hyppyä nenä meinaa tippua maahan, mutta Neva kuitenkin tulee, rengas menee hyvin ja sinkoaa putkeen, sen jälkeen lähtikin sähellysosuus, kun persjättö myöhästyy ja jää huonoksi ja ohjaus seuraavalle hypylle jää vähän huonoksi. Sen seurauksena tippuu rima, Nevaa hiukan jännättää moinen ja tulee kiinni käteen ja oma ohjaaminenkin meni riman tiputuksesta rikki ja ohjaus hypylle ja sen jälkeinen valssi jäävät vailinaisiksi ja ovat aivan väärässä kohtaa. kielto, pientä söhellystä ja matka jatkuu.
A:lta vapautautan aivan liian nopeasti ja muurin kohdalla en kerro minne jatketaan ja Neva porhaltaa suoraan kehäalueen ulkopuolelle toimistotelttaan! Tästä ei kuitenkaan tuomari antanut hylättyä, eikä edes kieltoa! Neva tulee takaisin ja matka jatkuu, kepeille haki todella kivasti sisään ja kepit menivät muutenkin kivasti nappiin, vau! Neron kanssahan sössin ensimmäisiä kisoja keppien suhteen ihan urakalla, pituuden jälkeen olevan käännöksen ennakoin aivan liian aikaisin ja pieni kuuliainen koira kääntyy kiltisti. Hyppy yli ja hieno irtoaminen puomille ja vähän vähemmän hieno puomin alastulo.. Viimeiselle hypyllekin irrotaan kuin vanha tekijä ja saatiin rata kasaan. Paljon höhliä ohjaajavirheitä, mutta paljon hyviäkin kohtia, radasta jäi positiivinen fiilis, kisakynnys ylitetty ja Neva kesti melko hyvin ohjaajan jännityksen.

Kisaamaanhan lähdettiin vain hakemaan kokemusta ja tuntua, tulostavoitteita ei ollut. Varsinaisesti kisavalmishan Neva ei vielä ollut.


Yhtään nolla ei radalta tullut ja tuloksia kolme, osallistujia oli 5. Neva sijoittui toiseksi.
medi1 A agilityrata
tulos: 18,16vp 2/5

Neva 2.

 Kakkosten ratoja odotellessa käytiin pitkällä lämmittelylenkillä ja Nevan jäähdyttelyllä. Seuraksi saatiin Katjan ja Ronjan lisäksi Leena ja Ludde-perro.

Ensimmäisellä radalla Neron kanssa hutiloidaan heti kättelyyn keinun kontakti ja siitä sitten ammutaan matkaan hurjaa vauhtia, putkelle en kerkeä tekemään persjättöä (vai olinkohan suunnitellut valssin.., hyvin mahdollista..) vaan juuri ja juuri saan kerrottua suoritettavat esteet ja Nero vetää hirveitä kaarroksia ja renkaallekin tullaan vinosti, mutta niin vain se estehakuinen otus suorittaa rataa, emännän yrittäessä pysyä perässä.. Puolivalssi onnistuu, jaakko ja seuraavaan esteen suoritus menee taas säätämiseksi, A:n kontaktilta luikahdetaan muurille, ja melkein telttaan, hyppy ja kivat tasaiset kepit (välillä Nerolleiskee itseluottamuksen puute tai emännän jännitys pelottaa liikaa), reipas irtoaminen vikaan kaarteeseen, puomille ja koko radan jatkunut hutilointi (ja sen salliminen) kontateilla maksaa sen, että Nero näkee vain viimeisen esteen ja porhaltaa innoissaan puomin kontaktin yli. Tyhmä, hidas ohjaaja, söötti koiruus joka tykkää hommasta kuin hullu puurosta ja porhaltaa mielellään eteenpäin. Onneksi radalla oli hyviäkin kohtia, eikä tästä jäänyt ollenkaan paha mieli, vaikka tekstistä varmasti sellaisen kuvan saakin. Ohjaajan kontaktityhmyyden kanssa on jatkettu myöhemminkin painimista. Rata eteni kuitenkin koko ajan ja Nero teki sen mitä sille kerrottiin. Ohjaajan ohjaukset oli välillä melkein kohdallaan ja osasi peräti varautua edes jollain tasolla alukupätkän kaahailuongelmaan.


A agilityrata 5vp 5/25


Toisella radalla alku lähtee kivasti rullaamaan lukuunottamatta puomin kontaktia, haltuunotto onnistuu ja kepit sujuvat, valssi hypyn takana meinaa myöhästyä, mutta ehdin alta pois. A:lta pompataan jo vähän isommin kuin puomilta, hypyn jälkeinen käännös on melko laaja (mikä työ ohajustyö ennen estettä..? vekkaus, ikinä kuullutkaan.), mutta vauhti pysyy melko hyvin, putki, hyppy ja sen jälkeen valssi ( tää kohta jännitti hiukan) Nero irtoaa hyvin ja saan ihan hyvään linjaan ja (tää kohta jännitti radasta eniten) saan peräti tehtyä omaan taitooni nähden hyvän vekin, jee!, loppurata jännittä, mutta tuntuu ihan hyvälle, kunnes tullaan keinulle. Jaa, siihen sit jäit oottaamaan kippaamista, keinu kippaa ja odotan kontaktin ottamista, meinaan lähteä jo eteenpäin, paluu takaisinpäin vahva käsi ja vartaloohjaus, "tule-tännepäin, mutta älä loikkaa" pikainen vapautus, ennen kuin Nero ehtii vapauttaa itse itseään ja kiireesti maaliin. Ohjaaja pysyy selkeästi paremmin mukana ja pari ohjausta osuu melkein kohdille ja Nero hoitaa oman tonttinsa ja vähän enemmänkin. Kontaktit edelleen samassa pyhällä hengellä -jamassa. Radasta tuli kuitenkin 0, aikakin riitti, kun kaahailtiin sen verran kovaa muut osuudet, ettei hidastelu keinulla vielä vienyt yliajalle. 

B agilityrata -4,64 sij.2/26 LUVA

Alku lähtee rullaamaan melko kivalla vauhdilla, valssi, lähetys kepeille meinaa mennä överiksi, mutta ei kuitenkaan, ohjaajahan oli lähestulkoon rauhallinen ja hallittu - ja melkeen myöhässä! Nero livahtaakin lopussa kepeiltä, paikkaillaan kepit loppuun ja pakkahan oli jo sekaisin, työ ennen muuria loistaa poissaolollaan, Anna unohtui jonnekin, Neron linja on jo mahdoton seuraavalle hypylle, kun Anna viimein sinne asti pääsee, hyppy ohi ja suoraan putkeen, hylly ja matka jatkuu. Hetken näyttää, että loppurata saataisiin mentyä ihan kivasti, kun homma levähtää lopullisesti, esteitä eteen jossain järjestyksessä ja loppusuoralle.

C hyppyrata HYL


Huomaatteko muuten ohjaajan maanisen tavan korjata vaatteitaan, (suoristaa pipoa, nykiä hihoja tms.) siirtyessä paikkaan, josta kutsuu koiran. Pointisit Nerolle vahvasta lähdöstä!

B-radalla päästiin tosiaan aliaikaan ja nollia tuli neljä, kaikki LUVAllisia, ajalla -4,64 sijoituimme toiseksi. Katja ja Ronja olivat kolmansia ajalla -4,19, eli alle puolen sekunnin erolla! Molemmille siis ensimmäinen LUVA kakkosista, huippua!

Nero 2. ja Ronja 3.!

Perroilla meni muutenkin aika tulosrikkaasti näissä kisoissa, yhteensä 6 sijoitusta, joista 5 LUVA-nollia.

Ei kommentteja: