torstai 5. elokuuta 2010

yksilö. ja me kaikki.


Rally-tokopyykkiä.

Rally-toko

Laji senkun jatkaa kasvamistaan ja valloittaa yhä laajemmalti eri rotujen harrastajia, kuiy uusia kaupunkejakin.

Suomenmestaruuksista päästään kisailemaan 21.9.2010 KKK hallilla, nyt neljässä eri sarjassa. Tänä vuonna on mukana avoin luokka, joka järjestettiin ensimmäisen kerran virallisena 11.4. Ensimmäiset RTK2 tunnukset ja menoliput voittajaan saatetaan jakaa tuolla, ellei snautseri Kasper ehdi nousta 7.8. kisoissa.

30.7. järjestettiin sääntövääntö Suomenlinnassa, jossa olimme Nevan kanssa mukana. Neva ei valitettavasti saanut suunvuoroa esittää lisättäväksi "pussaa tuomaria" tai "saa hepuli" -kyltit. Keskustelu oli rakentavaa ja huomio pysyi kahdessa peruselementissä: koirien erilainen koko ja tehtävien turvallinen suorittaminen. Allekirjoittanut oli huolissaan tuomari- ja koulutusohjaajakoulutuksesta, erilaisten hyppytehtävien riskialttiudesta ja tuomarin allekirjoitusten määrästä (3-5 per koira). Myös kuluvan paperin määrä on huomattava, eikä monen paperin syytäminen ole kovin ympäristöystävällistä.

Muutama uusi etappi rallyn parissa on edessä, saa nähdä miten niistä selvitään. Ensimmäinen niistä koittaa 19.8.

Agility

Agilityn koulutusohjaajakurssi on loppu. Kurssi jätti pohtivan ilmapiirin, jota jokainen kurssilainen peilaa omaan taustaansa. Allekirjoittaneelle se tarkoitti lähinnä täyttä laukkaa ylös kontaktipintaa, eikä tiedä onko siellä ylhäällä puomin keskiosa - vai pelkkä ilmalento ja keinun paukahdus.

Ensi viikolla alkaa myös koulutukset taas pyöriä. Se tarkoittaa paitsi Ännien treenien jatkumista, myös kouluttajana toimimista. Koulutusohjaajakurssi antaa tietynlaisen statuksen, jonka pohjalta voidaan sysätä suurempiin saappaisiin. Aika näyttää kompastutaanko vai oppiiko niissä kävelemään sujuvasti.

Yhdistykset

Yhdistykset ovat kovin helppoja ja mukavia. Niiden on tarkoitus on tarjota jäsenistölleen palveluita. Lehtiä, koulutuksia, tapahtumia. Lisätään yhdistyksiin ihmisiä, toimijoita. Yksikään yhdistys ei pysy jaloillaan ilman sitä liikkeelle laittavaa voimaa, samalla niin pientä ja samalla niin suurta. Se voima saa aikaiseksi - mutta se voi myös pysäyttää.

Yhdistyksen voimavara on myös sen heikkous. Eri yhdistyksillä on lähtökohtaisesti erilaisia heikkouksia. Toissijaiset heikkoudet tulevat yksilöiden kautta. Tiedonpuute, kommunikaatio-ongelmat, oman edun ajaminen, tehtävien kasaaminen itselleen, mustamaalaus, kieroilu, ymmäryksen puute. Kovin erilaisia ja kovin samalaisia vaikutuksia. Suunsa avaaminen. Tai avaamata jättäminen. Voi tuoda paljon hyvää tai paljon pahaa. Vaikutukset voivat näkyä nyt - tai tulevaisuudessa. Se voi näkyä jonkin lisääntymisenä - tai puutteena. Se voi näkyä yleistasolla tai yhden ihmisen taakkana.

Jaetaan tieto. Jaetaan taito. Totuus. ja taakka.

Jotta yksikään ei saa valtaa, jotta yksikään ei muserru. Jotta meillä kaikilla olisi mahdollisuus olla rinnakkain.

1 kommentti:

Claudia kirjoitti...

Ihanat Annan viisaat lauseet! Loppu oli hieno, ton saisi kaikki lukea ajatuksella ja pyöritellä omassa pääkopassaan. Sopu antaa tilaa ja niin edespäin? Hirmu usein suurin ongelma on se, että ei kuunnella toista. Suurin osa kaiken maailman konflikteista johtuu siitä, että ei yritetäkään ymmärtää toisen kantaa. Jos omalta mesoamiselta osaisi avata korvat hetkeksi ja kuunnella, voisi kuulla hyviä juttuja. Voisi myös huomata, että mitään riidan aihetta ei tosiasiassa ollutkaan.