torstai 26. elokuuta 2010

15.8. Varjomätsärissä

Neva lähti sunnuntainaVarjomätsäriin, jossa oli turkaisen kuuma, aurinko porotti suoraan ja oli kuulemma kentällä ampiaisiakin, yhtä koiraa oli kuulemma jo ehtinyt pistää, kun saavuimme paikalle. Nevalle yritettiin tarjota roduksi lagottoa. Törmätiin Mokoon emäntineen. Nevalla oli kovin hauskaa nuoren herran kanssa, eikä leikkimisestä meinannut tulla loppua. Mokoakin oltiin yritetty veikata lagotoksi, yksi lagotto meitä aikaisemmin sieltä tosin löytyikin. Myöhemmin myös yksi pariskunta kävi kyselemässä onko M&N lagottoja. Vakiovastaus hymyn kera, "Ei ole. Lagottoja ei ole musta tai töpöhäntäisiä".


Neva pääsi ensimmäistä kertaa aikuisiin, Nevan parina ollutta koiraa en millään muista, dalmis kenties? Nevalle irtosi joka tapauksessa sininen nauha. Moko sai punaisen.
Mätsärin toimintatapa oli kovin kummallinen, tuomari juoksutti kaikkia sinisiä melko pienessä kehässä samaan aikaan, kaikkien lähtiessä kävelemään samaan aikaan ja nopeuttaen tahtia saatiin kuitenkin toimiva ympyrä. Monta, monta kierrosta ympäri ja kesti hetken, ennekuin hoksasin, että meidät halutaan keskelle, jatkoon. Sitten tuomari kätteli muut pois ja ilmoitti ottavansa punaiset kehään ja sijoittavansa sinisetkin vasta lopuksi.
Punaiset eivät päässeet tasaiseen juoksuvauhtiin vaan muutema pystyi juoksemaan pätkän pysähtyäkseen taas.. Tuomari poimi viisi punaista ja kutsui sinisten parhaat takaisin kehään ja sanoi sijoittavansa kaikki sekaisin. Meille tuli kättely, puruluita ja namitikku ensimmäisenä. Kymmenes sija siis, tavallaan sinisten 5. Ei yhtään hullummin neiti yksveeltä, mutta palkinnot ja outo tapa hiukan harmittivat. Rahat menivät kuitenkin hyvään tarkoitukseen ja tuomarikin oli oikein mukava.

Osallistuttiin vielä nakkikisaan, jollaisessa Neva ei ole ikinä ollut. Ensimmäinen yrittämä oli harjoittelua, mutta nakit katosivat ja maaliin päästiin. Pakkohan sitä nyt oli toiselle hupia suoda ja samalla vähän enemmän suolaa*, mitä repun namit tarjosivat. Toisella kerralla mentiin jo lujempaa, alkoi olla hakua namialustoille, kolmannella kerralla sai melkeen tyttöä pidätellä. Omistaja sai tyydytettyä kilpailuhenkisyyttään, kevennettyä kukkaroa lisää hyväntekeväisyyden suuntaan ja Neva sai mussutella.

Moko emäntineen sanoi oman nakkikierroksensa jälkeen moimoit ja me jäimme kiertelemään ja odottamaan temppukisaa ja nakkikisan tuloksia. Temppukisassa hauskinta lieni Hauskojen kotivideoiden ja Dollarijahdin juontajan Sampo Marjomaan kommentit, etenkin käsien välistä hyppäämisen oli kuulemma tähtiportti -temppu. SG fanina tämä oli tietysti ehdottomasti loistava keksintö.
Nakkikisojen palkintojenjaon kuulutti naisjuontaja ja Sampo pääsi palkintotytöksi, heh. Neva sijoittui sijalle 4, pääsimme kättelemään herra tähtiporttia ja hakemaan pienen palkintokassin, josta löytyi enemmän syötävää kuin kehän puolelta. Kisan voitti hallitseva mestari-imuri.


Temppukisan palkintojenjaon jälkeen lähdimme mekin hipsimään kotia kohti.

Ei kommentteja: