torstai 22. lokakuuta 2009

Trimmerin ylistyssinfonia ja treenimotivaation pohdintaaOsaanko istua vähän hienosti?


Trimmeri tuli. Andis AGC Super 2-Speed (mukana 1.5 mm Andis UltraEdge -terä). Kaveriksi lähti Ceramic Edge no. 7 3.2mm. Paketista löytyi vielä Teränhoitoaine, Andis 7inOne suihke ja Teränhoitoöljy, Andis. Kaupanpäälle lähti yli 120€ ostoista pantaan kiinnitettävä vilkkupanta (oranssi tosin). Tilaus lähti to 15.10. ja 19.10. tipahti kännykkän tekstiviesti, että paketti on tullut (paperiilmoitus tuli seuraavana päivänä). Anna tietysti ryntäsi hakemaan paketin saman tien ja tutki sen tarkasti jo autossa läpi, kotiin asti ei millään malttanu odottaa. Tykkäsin ripeästä ja toimivasta palvelusta :)

Tänään sitten lähti pikku-Nevalta turkki. Hyviä eläkepäiviä Mark II (kellään tarjota kotia?), täältä tullaan Andis!

Vertailuna vielä koneiden tehoja. Nyt vain kaksitehoiset.
Andis AGC Super 2-Speed: 3400 spm 1-nopeus ja 4400 spm 2-nopeus
Andis AGC 2-Speed: 2700 ja 3400 spm
Oster A5 2-nopeuksinen: 2100 tai 2700 spm
Nyt pitäisi lähteä turkki hiukan eri tahdilla, kuin tuolla edellisellä.

Asiaan. Yhteistyötä (kidutusta). Anna estää Nevaa häipymästä ja Annina suorittaa varsinaisen hirmutyön, trimmaa. Hyvin leikkasi. Neva osoitti mieltään, mutta pakoon ei päässyt. . Oli se likka aika hienosti moon ylpee.


pakollinen seisotus..
Olen ihan pienenpieni ja tooosi söpö!

Tunnistaakohan kukaan mua enään?


Kaksi pesua saman päivän aikana! Ei tarttis..


vertailaampas hiukan Empun muotitalon villatakin istuvuutta ennen ja jälkeen trimmin.


Sujahtaa hiukan paremmin päälle nyt :)


Pommarin tänhetkisenä avaimenhaltijana näkee hyvin miten treeneihin tulee porukkaa. Tänään oli taas ovet auki. Paikalle tuli ihastuttava ja innokas Vilma emäntineen, kiitos paljon seurasta! :) ja maanantaina paikkalla olivat Emppu Kolan ja Nokin kanssa, sekä Anu ja Robin. Kiitos seurasta!
Kurssit loppuivat, kesäkausi päättyi. Siirryttiin pommarin suojaan. Kahden viikon kokemus: ma 1 koirakko, to useampi (yhdellä kurssilla oli vielä kerta jäljellä, näitä n. puolet porukasta), ma 2 koirakkoa, to 1 koirakko.

Mihin katosivat taas kaikki treenaajat? Jäsenille ilmainen treenipaikka ilman ohjattua koulutusta ei ilmeisesti kelpaa.
Kun koulutusta oli, tuli paikalle näin karkeasti sanottuna 1-15 koirakkoa. Vaihdellen kerta kerralta. Useinmiten syksyn ensimmäinen kerta toi ruuhkan, seuraavalla viikolla saattoi olla kourallinen. Nämä epäsäännölliset sykäykset varmaan antoivatkin pohjan kurssimuotoiselle koulutukselle: lyhyttä, ytimekästä ja sitovampaa.


Omatoimitreenit eivät kuitenkaan ole pommarissa välttämättä yksin treenaamista. Koirien kopeloinin tai toko luoksepäästävyyden sai, samaten vertaistukea tai vinkkejä muilta ohjaajilta tai kouluttajilta ja näin on edelleen. Onhan ohjatuissakin koulutuksissa vastuu aina ihmisellä itsellään mitä tekee ja miten. Kouluttaja ei ehdi kuitenkaan katsoa tekemisiäsi joka sekuntti.

On totta, että pääasiallinen treenaus tulee tehdä kotona tai muualla kuin treenikentällä, jos halutaan edetä, etenkin nuoren osaamattoman koiran kanssa. Yhteisissä treeneissä koiralle kuitenkin saadaan tottumusta vieraisiin paikkoihin ja koira oppii keskittymään myös muiden koirien läsnäollessa.

Miettiessäni yksin että ääneen, miten saada aikaiseksi toimiva systeemi, ettei olla turhaan veinailemassa jos joku nyt kuitenkin haluaisi treenaamaan. Sähköpostituslistat? - postisi saattaisi tukkeutua 10-20 (ellei useammankin) henkilön lähettämiin yksittäisiin viesteihin parissa päivässä, löydäppä sieltä sitten muut kiireelliset meilisi. Foorumi? - omaa ei yhdistyksellä ole, muut foorumit eivät ole yhdistyksen virallisia tiedotuskanavia, eivätkä kaikki yhdelle ja samalle foorumille löytäisi. Sama juttu oman erillisen foorumin kanssa. Tekstiviestit ja puhelut? - kalliiksi menee, puhumattakaan, että olet jumissa puhelimessa istumisen kanssa tai yrität selata 15 tekstiviestiä läpi, kun muutakin elämää löytyisi.

Tiedän, että ihmisten elämäntilanne muuttuu. Välillä taas on ollut todellisen p***a päivä töissä tai opiskellessa. Ei silloin kannatakkaan lähteä purkamaan turhautumistaan koiraan. Välillä ei ole motivaatiota pakata 15 eri tavaraa ympäri kämppää ja lähteä ajamaan 10km matkaa, kun taivaalta sataa räntää ja tiellä on kunnon loskakerros. Illalla on pimeää jo treeneihin lähtiessä ja paluumatka taitetaan säkkipimeässä. Kotona odottaisi 24 tekemätöntä työtä ja kaupaankin olisi pitänyt ehtiä. Puhumattakaan päänsärystä tai vuotavasta nenästä. Tai ihan siitä, että haluaisi vain kusettaa koirat nopeasti ja painua telkän ääreen löhöämään. Entäs sitten, kun talossa on vauva tai vanhempi lapsi. Vauva, tuo suloinen kokopäiväinen työllistäjä vetää jaksamisen nollaan, puhumattakaan treeni-innosta. Vanhemmat lapset taas pitäisi kyydittää kaverille, koulun liikuntapäivään, uimahallille, luisteluhalliin, tallille. Lista on loputon.

Omalla kohdalla kolahti useammin kuin kerran kuussa yksinkertainen laiskuus ja treenimotivaation puute. Joskus meni puoli talvea, kun ei jaksanut rahtautua treenaamaan isommalla porukalla.

Mikä taas sai kepeillä liikkuvan pöljän ulos sateeseen ja kylmään muutemia vuosia myöhemmin? Maa oli mutainen tai märistä lehdistä liukas. Maahankin piti kumartua, housuthan siinä kastui. Ortoosi keräsi hiekkaa, mutaa ja lehtiä.

Motivaatio tehdä. Motivaatio mennä. Halu tehdä jotain. Niin pienestä kiinni, mutta silti vaikuttaa niin pirusti.

Viimeinen 1½-2v onkin mennyt hyvinkin säännöllisesti suunatessa johonkin treenaaman. Mun motivaatio, tunkea namipussi, patukka, parit avaimet, vettä ja koira autoon, on pysynyt tasaisen vahvana. Niin, motivatio. Ollaan niin hemmetin riippuvaisia siitä. Pieni tai suuri elämäntilanteen muutos voi horjuttaa sitä ja pahasti. Kaukankohan mulla menee ennen kuin se heilahtaa taas toisenlaiseen tahtiin?

6 kommenttia:

Sanna ja tytsit kirjoitti...

Täällä taas arvaillaan, vaikka ei totuuden nimissä olla koskaan käyty pommarin treeneissä ;)

Olisiko niin, että yhdistyksen treenit vetävät lähinnä aloittelevia koirakoita, uusia pennunomistajia jne? Pitemmälle ehtineet ovat usein löytäneet oman treeniryhmän ja pätevän ohjauksen jostais varsinaisesta harrastusseurasta?

Eikös silloin joskus jossain kokoontumisessa puhuttukin sitä, että nämä yhdistyksen kurssit on suunnattu kaikkein eniten aloitteleville koirakoille ja nimenomaan siihen alkutreeniin. Ehkäpä tällaiseen toimintaan tarvitaan juuri se kurssimuotoisuus, että ihmiset osaavat paikalle.

Sanna vielä kirjoitti...

Jaa ja tuosta ilmoittautumisesta... eikös se ole niin, että paikalle menet, jos on yksikin tulossa vai? Eli jos sulle ilmoittaudutaan vaikkapa tekstarilla, niin ekan kohdalla voit jo päättää, että menet, loput voi vaan lukaista tai poistaa suoraan ;) Ei se minusta ole kenellekään ylitsepääsemätön kustannus, jos haluaa treenaamaan ilmaiselle vuorolle!

Turussa on tietty vähemmän porukkaa, mutta tällainen tapa on toiminut ihan hyvin: edellisenä iltaan mennessä tekstari tai s-posti, jos aikoo tulla paikalle ja haluaa ohjausta (siis minun). Kyllä pitää tietää edelliseen iltaan mennessä haluaako tulla vai ei.

Jos ahdistaa s-postien määrä, aina voi perustaa ihan oman s-postiosoitteen pelkkiä treeniviestejä varten, ei sekoitu muiden joukkoon :)

Kyllä ratkaisuja löytyy, kun etsii ;) Tosin täytyy todeta, että kyllä se treenimotivaatio vaan kummasti ihmisillä häviää syskyn pimeän tullen :/

pimpula kirjoitti...

Viime talvena taisi oikeastaan joka viikolle riittää treenaajia ihan kiitettäväkin määrä..? Mihinköhän nämä aktiiviset ovat kadonneet? (En oikein muista, että ketä siellä Remun, Ronjan, Neron, Robinin ja meidän lisäksi oli.. Varmaan vaihtelevasti muutakin väkeä.) Jos vaikka yhdistyksen sivuilla ilmottaisi, että ovet on auki VAIN jos ilmoittaa tulevansa. Viimeksihän oli sellaistakin pulmaa, että paikalle saattoi saapua yllättäen paljon väkeä, vaikkei "virallisesti" ollut ilmoittanut tulevansa kuin yksi koirakko avaimenhaltijan lisäksi.. Eihän siinä mitään pulmaa, jos se yksikin koirakko on ilmoittanut tulevansa, mutta jos ei ole, niin sitten oven takana on odottamassa turhaan väkeä. No. Tähän toki voi todeta ilkeyksissään, että sitä saa, mitä tilaa.. :/

Pulmallinen tilanne. Mutta me ollaan ainakin jatkossa joka viikko vähintään jompanakumpana päivänä paikalla! :) Ja lupaan ilmoitella sulle siitä tullaanko vai ei.

pimpula kirjoitti...

Ai niin ja Neva on supernätti!

Anna kirjoitti...

Taisin säikäyttää ihmiset, mikä ei olut tarkoitukseni :) Kait sitä tuli kuitenkin yöllä kirjoitettua liian kärkkäästi, enkä tätä kehenkään yksittäisesti kohdistanut tai yksittäisiä kertoja tarkoittanut.

Tässäkin on se, että meitä on niin moneen junaan. :)

Onhan jokaisessa tavassa puolensa, mutta niin myös ongelmansa. No, kaikkia ei voi koitenkaan miellyttää..

pimpula, ihan hyvin toimii ku aikaisemminkin, sun huolellisuus ja infoamises on aina ollut huippuluokkaa, ei auta enää paremmakdi pistää. ;)

Yritän lähinnä saada asiaan jotain uutta näkökulmaa ja mielipiteitä, mikä olisi hyvä. Ja samalla hiukan patistaa näitä täysin sekalaista seurakuntaa ;) Suurimmalle osallehan homma on ollut aika selvä jo ennestään.

Viime talvena tosiaan oli vaikioporukka joka piti avaimenhaltiat työssään, mutta ehkä asiaan vaikuttaa viime talvena (vaiko toissa?) käytetty foorumin viestiketju? Nyt on taas uudet pennut, jotka eivät kaikki foorumia lue ja ollaan ehkä hiukan hukassa uusien ihmisten ja yhdistyksen toimintatapojen (niiden olemattomien) kanssa?

Hmm.. sekavaksi menee, enkä saa edes mitään järkevää suustani ulos. Varmaan lörpötyksenikin ilmaisin täysin väärin :D

Neva kiittää ja niiaa niksauttaa (jos osaisi, balleron pojantyttärenä tän pitäis kulkea veressä?) ja lupaa keskittyä söpöilemään jatkossakin.
On se niin söpö honkkelikonkkeli, yhtä jalkaa, kaulaa ja suuria korvia :)

Partasen emäntä kirjoitti...

Täällä yksi ex-aktiivitreenaaja, jonka treenit viimeisen reilun vuoden ajalta kaatuivat treeniterveen koiran puutteeseen. Nyt sellainen taas on - ja kipeästi treeniä kaipaakin! Joten ainakin meikäläistä tullaan jatkossa näkemään pommarissa sikäli mikäli vaihtelevat työvuorot antavat siihen mahdollisuuden. :)

Eniten kaipaisin asiantuntevan koulutusohjaajan apua, mutta kun en ehtinyt ilmoittautua millekään kurssille tälle syksylle, ajatuksena on hyödyntää perroporukan tuikitarpeellinen ja jo päteväksi todettu vertaistuki. ;)

Ja Neva on hirmuisen söpö!