sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kittamaan vesurisakki ja vesikoiria

Teksti on kirjoitettu tapahtuma-ajankohtaa paljon myöhemmin, minkä vuoksi sisältää muutaman viittauksen tätä myöhäisempiin tapahtumiin.
Kuvia lisätään..

Tänäkin vuonna pääsimme Kittamaalle talkoilemaan, viikonlopuksi 1.-3.7. Viimevuoden kaislanniitto viikatteella vaihtui monimuotoisuuden vaalimiseksi raivaamalla pajukko oksasaksilla ja vesureilla. Uusi vuosi - uudet työkalut.

Matkassa oli 12 vesikoiraa ja tuo saksanvesikoira Partanen emäntineen.
Luru, Zia, Ansa, Marta, Caos, Sera, Saaga, Uma, Mena, Mila, Nero, Neva ja Partanen.
Varsin menestyksekästä sakkia, kerta oli tokon ja agin SM(-joukkue) skabojen sijoittujia sakissa. MM-karsintalaisia ja kansikuvatyttöjäkin (kts. koiramme -lehden 7-8 kansi) ja olihan Nerokin peräti koirauinnin SM skabojen paras mini ;)
Taas saatiin kohottaa maljaa hienoille tuloksille!

Konsepti meni omalta osalta ihan nappiin, Nero pääsi/joutui mukaan ja Nevallakin oli nätisti juoksut puolivälissä. Nero-ressu oli aika hukassa ja stressaantunut. Kalusi itsensä toisena yönä auton takakontissa olevasta kevythäkistä ulos.. Koira joka ei käytännössä tuhoa yhtään mitään..

Kahtena päivänä vesuroitiin siis tiheä pajukkoinen alue auki ja kerättiin kunnon nippu pajua ja nuorta koivua (mistä sai kätevästi myös tuoreet vihdat/vastat (tästä käytiin keskustelua) saunaan. Käytiin myös katsomassa lampaita ja uitettiin koiria.

Sunnuntaina koiratkin pääsivät "työmaalle" mukaan, vain joutuakseen takaisin mökkiin mun huomatessa n. 30cm päässä jalastani möllöttävän kerällä olevan kyyn. Rauhallinen jalan veto takaisin ja kyyn ihmettelyä, se ei ollut uhkaava, vaan pysytteli kerällä matalana, pituutta oli varmaankin 40cm-50cm ihan heittona.
Kyy kuskattiin pois ja työ pääsi jatkumaan.

Kannattaa ehdottomasti kurkata myös Sanna kertomus reissusta.

Viikonloppu kului rattoisasti kuumuudessa ja auringon porotuksen alla raivatessa (t-paitarajat on tosi must!), uidessa, saunoessa, syödessä ja jutustellessa. Kiitos kaikille loistavasta seurasta ja Sannalle&Jaskalle kutsusta!

Ei kommentteja: