tiistai 14. kesäkuuta 2011

Koirauinnin SM-kisat 12.6.

Osallistuimme Neron ja Nevan kanssa Koirauinnin SM -kisoihin Lopella. Molemmat osallistuivat yksilö- että joukuekisaan. Yllätyksenä Ännät eivät skabanneetkaan samassa sarjassa muiden perrojen kanssa mideissä, vaan mineissä. Luokat menivät painon mukaan, minit alle 15kg, midit alle 25kg, maxit alle 40kg ja sitä suuremmat kuuluivat jätti -luokkaan.

Suorittava koira soudettiin 50m päähän rannasta ja tuomarin vihellyksestä lupa hypätä veneestä. Koiran tuuppaamisesta veteen tuli 10 sakkosekunttia ja varastamisesta 30s. Alkuerissä uitiin matka kahteen kertaan. Rata oli rajattu käydellä ja jollain valkoisilla golfpallon näköisillä. Houkutteli ainakin Elmo-perroa ja yhtä labradoria.
Neva ei varmaan ajatellut, että veden syleilyyn hyppääminen veneestä olsi mahdollista, vaan kuvitteli varmaan soutajan soutavan takaisin rantaan. Lopulta neiti avustettiin veteen, aikaa kului 2:07,96. Toisella kertaa tuupattiin hiukan nopeammin: 1:14,34.
Nero täytyi myös auttaa ensimmäisellä kerralla veneestä 1:25.03. Toisella kerralla Nero ymmärsi jutun juonen ja molskautti komeasti veteen, tehden minien parhaan toisen kierroksen ajan: 0:54.41

Välieriin pääsivät alkuerien yhteenlaskettujen tulosten 4 parasta kustakin luokasta. Neron huima toinen kierros kompensoi huonompaa ja yhteisajalla 2:19.44 oli kolmas välieriin pääsiä, Neva otti sitten jumbosijan ajalla 3:21.40. Välierissä tulokset nollautuivat ja uintimatkojakin oli vain yksi. Vastassa oli kaksi kooikerhondjea, sekä staffi, jotka kaikki jäivät yli 10s Neron vauhdista. Minien voitto tuli ajalla 0:52.75. Mideissä välieriin selvisi perro Taco. Finaaliin pääsi kaikkien kokoluokkien 4 nopeinta, joten sinne ei ollut Nerolla mitän asiaa: esim. Tacin välieräaika 0:46.84, joka riitti finaaliin. Lopulta Taco joutui uimaan vielä finaalissa uusinnan saksanseisojaa vastaan pronssimitalista finaalikierroksen täsmälleen saman ajan vuoksi. Lopulta saatiin kahden labradorin perään vesikoiraväriä, onnea Taco SM-3 2011!

Perään alkoivat joukkuekisat, perrojoukkueissa starttasi Taco, Elmo ja Neva sekä Manu, Elmo ja Nero. Elmo tuplana, kun Rihanna joukkoineen joutuivat perumaan tulonsa.
Etenkin Tacon, Neron ja Elmon jaksaminen vähän huolestutti, kun uivat niin monta matkaa. Jaksoivat kuitenkin. Päivän venymisen, suuren osaanottajamäärän ja todella kuuman sään takia ankkurikoiraosuus jätettin pois, eli ensimmäinen koira ei uinutkaan kahteen kertaan vaan vain kerran.
Tarkkoja joukkuetuloksia en tiedä, toivottavasti tulevat nettiin. Kotimatkalle päästiin joskus klo 18 kieppeillä, taas tuli oltua reissussa yli 13h.

Pitkä ja kuuma päivä, mutta loistava seura :) kiitos tyypit!
Nero yhdellä 50m uintitaipaleella.


Nero, paras mini!


Lisää kuvia täältä.

Ei kommentteja: