perjantai 19. helmikuuta 2010

Rallyn saloja ja koutsin pohdintoja

Taas on yksi kurssi vedetty läpi - eikun kaksi. Kurssien jäljiltä löytyy lisää rally-tokon alkeet hallitsevia perroja ja portugeesi. Uskomatonta, millä vauhdilla ihmiset ja koirat sisäistävät lajin alokasluokan. 31 kylttiä yhden teoriakerran ja 5 harjoittelukerran jälkeen - joka ainut on valmis vähintään mölliluokkaan, suurin osa alokasluokkaan. 5 uutta avoimen luokan liikkeet hallitsevaa koirakkoakin on saatu.

28.2.2010 Espoossa järjestettävissä kisoissakin on ennätysmäärä perroja - 8kpl! Eipä ole koskaan taidettu nähdä näin montaa samanrotuista koiraa Suomen rallykisoissa. Huimaa. Rallyn saloja harrastelevia/kokeilleita perroja on suomenmaalla yli 20! Portugeesejakin löytyy ainakin kolme, toivottavasti enemmänkin. Hurjaa.

Itseäni hävettää, oma into, motivaatio ja - taidampa tosiaan käyttää sanaa - intohimo tuntuu olevan hiukan hukassa. Tuntuu, etten ole saanut itsestäni kouluttajana parastani irti. Tuntuu jotenkin lattealta. Syksyn kursseilla tuntsin olevani enemmän sydämmellä mukana.
En missään nimessä halua vähätellä tämän vuoden kurssia, se meni ihan hyvin, mutta tuntui kuitenkin erilaiselta. Kurssilaiset olivat loistavia - terveiset teille, jatkakaa samaan malliin! - sain omasta mielestäni välitettyä rallyn ideaa eteenpäin, mutta täysillä en siinä jostain syystä ollut mukana, se tuntuu pahalta.
On siis omalla tavallaan helpotus, että kurssit ovat onnistuneesti pulkassa.

Ehkä oman osansa tähän - sanotaanko väsymykseen? - on tuonut oman elämäntilanteen muutos, sekä muuteman harrastustunnin muuttuminen tiiviiksi harrastusrupeamaksi.
ma: koulutus
ti: apukoulutus, agitreenit, pitkä jäähdyttelylenkki
ke: agitreenit/koulutus
to: koulutus
Onhan tämä ollut hauskaa, antoisaa ja mielekästä. Oppiminen ja opettaminen on hauskaa ja oivaltaminen tai sen seuraaminen on aina nautittavaa. Nämä viikot ovat olleet hauskoja ja rikastuttavia, nyt viime päivinä olen oikeastaan tajunnut, että ne ovat olleet myös aika rankkoja.

Nyt vielä vapaatreenit ensiviikolla, jonka jälkeen suljetaankin pommarin ovet ja odotetaan lumien sulamista, sahaajankadun kentän valtausta ja kevään kursseja.

2 kommenttia:

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Pelko pois Anna, meille ainakin välittyi Rallyn idea ja se, mitä pitää milloinkin tehdä. Kiitos koutsille, kyllä me tätä rallyilya varmasti jatketaan! :)

Anna kirjoitti...

Hyvä, että Numppa tykkää lajista :) ja teille aukesi rallyn salat.
Musta vaan silti tuntuu, ettei tullu oltua niin läsnä, annettua kaikkeansa. Mutta, se on tämmöisen pessimistis-perfektionistin ongelma. Vaikka olenhan mä myös paljon muuta ;)