maanantai 30. marraskuuta 2009

Turku KV

I-HAHin pikkujoulut ja näyttelyreissu seuraavalle aamulle ei ole ehkä paras yhdistelmä, mutta tästäkin selvittiin hengissä.

8.14 startattiin pihalta ja jätettiin pieni Neva-ressu yksin kotiin. Loviisa ja Sini hakivat tytön myöhemmin hoitoon (lue painimaan päättömästi Kurun kanssa). Kiitos!
Ensimmäinen "Ahhaa, no just, kiva kiitos.." reaktio tuli, kun selvisi, että yli puolet turun motarista on suljettu, vanhalle tielle siis. Matka taittui ja toihan reitti ah, vanhoja muistoja mieleen. Toinen ärsyyntynyt hymähdys tuli, kun olimme päässeet takaisin motarille, hienoa mittarivalo palaa. 20-30km ajoa ja ABC:lle tankkaamaan, oli sentään halvempaa kuin helsingissä ja bonuksetkin osasin vaatia. Loppumatka sujuikin sutjakasti, eikä myö mitään reittioppaita tarvittu, vanhasta muistista vaan :)

Nevan pahoinpitelemä häntä ja turkki ei olleet ihan parhaassa mahdollisessa loistossa, mutta pienellä tasoittelulla häntä saatiin hiukan paremman näköiseksi. AVO luokassa oli 4 urosta, joista Nero esiintyi ensimmäisenä. Lattialla oli jotain epämääräistä, jota Nero aristeli, väisti kulkemalla pohkeenväistöä, hyvän kuvan sai varmaan tuomari liikkeestä/luonteesta.. Mokoma kouluhevonen..
Kuulin myöhemmin, että toinen koira oli tehnyt kunnon ilmaloikan samaisessa kohdassa.

Ihan hyvin poika muuten esiintyi, tuomari arvostelun kirjoittamisen jälkeen kysyi puhuinko englantia ja selitti, että Neron ylälinja on hiukan heikko, painellen samalla selkää (arvostelussa lukee, että liikkeessä) ja kuonon olevan liian pitkä kalloon nähden. Olikin moneen otteeseen mittaillut kys. suhdetta, vielä sanelun välissäkin kävi sitä räpläämässä. Korvat tutki todella tarkkaan, asetteli, väänteli ja katseli.

Punainen nauha saatiin ja odotettiin muiden esiintymistä yksi toisensa jälkeen kaikki 4 AVO urosta olivat saaneet EH:n. Takaisin kehään ja pyörimään. Neron tuomari osoitti kolmanneksi.

Luis Pinto Texeira, Portugali
EH, AVK3
Good size, a bit weak topline in movment, a bit long muzzle, normal set of ears, good front, normal angulation behind, moves well. Prefer a bit deeper chest.

Ihan kiva arvostelu ja tosihan tuo on. Kiva, että tykkäsi neron ko'osta.

Nero joutui Tazin häkkiin, kiitos Maarit lainsta, mistä kuuluikin hetken aikaa onnetonta itkua. Shoppauskierrokselle, josta tarttui mukaan kuivattua mahaa ja Nevalle puruluita. Haussa oli Nevalle myös leveämpi pehmoinen panta. Ympäri, ympäri kunnes potentiaalisen näköinen panta löytyi. Punainen Kusse&Kuttan puolikuristava täytti kriteerit. Shoppaushuumassa päätin myös etsiä Nerolle puolikuristavan nahkaisen pannan, mikäli sopiva löytyisi. Kasattiin kamppeet ja haettiin Nero. Lähdettiin sovittamaan nättiä mustaa pyöreää nahkapantaa. Anna siis on periaatteessa ylimääräisiä nahkavarusteita vastaan - no sinne kaatui sekin linnake..
Panta ostettiin ja kierrettiin kojuja. Nero on kehittänyt kammon joihinkin hajuihin, kuten huomasin jo Porvoon näyttelyissä, jolloin Nero karkasi puoliavonaisesta häkistä, jonne olin heittänyt possunkorvan..
Nytkin jätkä meni ihan kyyryyn ja pisti välillä jarrut pohjaan. Ajattelin jo, ettei edes ruoka maistu, kun päivän ensimmäinen ateria haetiin Best-in:n tiskiltä, tarjoiluannos Kotoisaa. Pienen maanittelun jälkeen valo syttyi pienessä päässä ja johan katosi pahvilautaselta lihapata. Kunnon raakaruokintaanhan Neron kanssa olisi tarkoitus siirtyä, mutta todennäköisesti vasta sitten, kun Nevan kasvukausi on ohitse. 4kpl Kotoisaa ja 4 pötköä risottoa, yksi pötkö saatiin vielä kaupan päälle.

Tankattiin vielä paluumatlle lähdettäessä auto diselillä, ihmiset Hesburgerin kana-aterialla ja Nero Kotoisan lihapadalla. Motarikin oli paluumatkan koko pätkältä auki, joten paluumatka taittui nopeasti. Ilmeisesti olivat myös avanneet koko Helsinki-Turku välin, kun olimme melkein motarin toisessa päässä.

Neva käytiin hakemassa Siniltä, kuulemma taas pissitty sänkyyn (mitäs on niin matalalla ;) ) ja painittu pyörremyrskyn lailla Kurun kanssa - jatkoivat sitä viime minuuteille saakka. Tavattiin jo ulkona, kun Neva tuotiin pisulle, tunnisti kyllä mut ja tuli kovalla vauhdilla luokse, suloinen pakkaus.

Ei kommentteja: