lauantai 14. marraskuuta 2009

Ral ral rallatellen rally-tokoa

13.11. omat treenit


Jeps. Keskiviikkona oli rally-tokon teoria ja torstaina sitä päästiin jo opettamaan.

Ryhmiä kaksi, ensimmäisessä ryhmässä 7 ja toisessa 5. Eka ryhmä vedetään Anninan kanssa yhdessä, toisen vedän yksin. Kiva porukka ja kaikilla lähti homma rullaamaan kivasti eteenpäin. Koirien ikähaarukka on n. 1v-5v ja perustottis on kaikilla hallussa, niin päästiin kivasti keskittymään kyltteihin ja radan oikeanlaiseen suorittamiseen. Eikä ollut edes ihan helppoja ratoja.

Tehtiin radat valmiiksi joku parisen viikkoa sitten paperille, ilman tietoa pommarin väliseinien pituuksia, mikä vaikeuttaa kylttien asettelua ja käännösten suunnittelua. Lisäksi ei ollut kovin helppoa arvioida aikataulua. Homma meni kuitenkin yli odotusten. Kylttivälit olivat hiukan lyhyitä, mutta ajat meni aika nappiin. Ekan ryhmän kanssa päästiin lopettamaan täsmällisesti ja toisen ryhmän kanssa oltiin valmiita hiukan etuajassa. Aika hyvin kuitenkin! 7 koirakkoa kahdelle ohjaajalle ja 5 yhdelle vaikuttaisi aika hyvälle. Tosin nyt tokasta ryhmästä puuttui yksi koirakko juoksujen takia. Kivaa oli, eikä omat aivot olleet ihan syväjäässä, joten - toivoakseni - kurssilaiset saivat lajista jo jotain irti.

Olihan sitä nyt korkea aika päästä itsekkin taas treenaamaan. Me ei olla pahemmin alkukesän jälkeen treenailtukaan rallyä. Annina sen sijaan kävi kisoissa, kun me oltiin Neron kanssa Porvoon näytelmissä. Perjantaina heivattiin kylttilaukku taas autoon ja suunnattin treenaamaan agilityä ja rally-tokoa.

Annina teki meille pikana 16 kyltin alokasluokan radan, joka me tosin vedettiin ilman remmiä. Meinasi tulla 18 kyltin rata, mut mie vinkasin, et vähän lyhyempi kiitos! - jos meinataan viel agilityä vetää perään.

1. Lähtö
2. 360 astetta vasemmalle
3. 270 astetta vasemmalle
4. juosten
5. normaali vauhti
6. spiraali oikealle
7. käännös oikealle
8. istu, maahan, kierrä koira
9. koira eteen, vasemmalta sivulle
10. vasen täyskäännös
11. käännös vasemmalle
12. pujottelu edestakaisin
13. istu,
1 askel, istu
2 askelta, istu
3 askelta, istu
14. askel oikealle
15. 270 astetta oikealle
16. Maali

Nero oli aika intopinkeänä, ihan huippua!

pujottelu

vasen täyskäännös

Taas pujottelemassa. Hauskaa saa - ja täytyy - pitää! Tanssahdellen: Anna taputtaa rytmiä ja Nero laulaa!
Enks mä sanonu, et rallyssä saa harjotuksissa vetästä vaikka sinfonian, jos siltä tuntuu ja se on molemmista kivaa

Sit ihan tosissaan.

Jotain edustuskuvia piti lajista saada..

Huono valaistus, liikkuva ja tumma kohde, ei mikään ammattilainen kameran takana ja salama. Osissa kuvia näkyvä treeniliivi sai lähteä heijastinnauhojen takia. Sit kokeiltiin mustavalko -kuvia. Kuka kävi ihmettelemässä kameran asetuksia kuvien välissä? Anna tietty. Aika samaan paikkaan löysi kuvaaja ja kuvattava takaisin. Nero pysyi koko ajan paikallaan.

koira eteen, vasemmalta sivulle

Hmm.. kun noita kuvia katselin jälkikäteen huomasin taittavani niskaa aina eteenpäin. Paha tapa, mutta minkäs teet jos haluat nähdä koirankin.. ja tosi edustavakin olen. Kaksi hupparia päällekäin saa näyttämään entistä läskimmältä, heh. Eikä toi notko selkäkään kovin hyvältä näytä. Miksei ihmisiä jalosteta - paljon olis korjattavaa niin terveydessä kuin luonteessa! No, vitsi vitsinä vinkuu äkkipikainen martyyri äkäpussi, jolla on ihan onneton fysiikka, allergioista ja rakenteesta puhumattakaan.

Kauko agiradan puolella. Saimpas napattua sen vaiheen laukasta, jolloin koiruus on pitkä. Liitovaiheesta mul on enemmän kuin tarpeeksi kuvia. Onnellisen näköinen otus.

1 kommentti:

Claudia kirjoitti...

Oon kyllä tosi onnellinen että tuli ykköstulos. Olis ollu aika vittumaista odottaa sitä kolmostulosta viis tuntia jääkylmässä hallissa... Mut joo. Muakin ärsyttää tosi paljon että tokossa voi pärjätä vaan tietynrotuisten koirien kanssa ja Tuik ei oo sellanen. Mun mielestä pitäis ottaa huomioon että joltain bortsulta ne sähäkät, tarkat ja nopeet liikkeet tulee luonnostaan mutta joitain koiria ei saa ollenkaan edes tekemään niin