perjantai 3. heinäkuuta 2009

2.7. möllitokossa

Tänään lähdettiin Petikkoon kisailemaan perinteisemmän tokon parissa. Anninan ja Kaukon oli tarkoitus tulla mukaan, mutta saivatkin viimehetken peruutuspaikan I-HAH ryn agin alkeiskurssilta.
Oli aika kuuma, muttei mitään verrattuna sunnuntaihin.. Auto jätettiin aika kauas itse kisapaikasta, mutta pieni lenkki teki ihan hyvää. Ilmoittauduttiin tokoon, jossa olikin yllättävän vähän ihmisiä. Mietin jos olisin vienyt Neron vielä mätsäriin, mutta päätin, että tokoilu riittäisi. Mätsäriin olikin enemmän tulijoita ja paikalla olikin myös perrotuttuja mm. Jade ja Viivi.

Rally-tokokisathan meni täysin päin honkia ja mietin, miten kummassa saan pidettyä hermoni kasassa ja ajatukset kurissa. No, tekemisellä ainakin, kursin kokoon kolme motivointipötköä.

Nakilla höystettynä treenattiin ennen kehään menoa seuraamista, hiukan jääviä ja estehyppyä. Esteellä teki taas tenän. Neljästi vapautin ja siiryin, sitten tuo hyppäsi ekalla käskyllä.

Olimme nrolla 6, yhdeksästä alokasluokan koirakosta. Olimme näin ollen toisen paikallaanmakuuryhmän ensimmäisiä.

Luoksepäästävyys nousi seisomaan, nuuski ja heilutti tuomarille hurmaavasti häntäänsä
Paikalla makaaminen ekalla käskyllä maahan, n. 1min kohdalla säpsähti, nousi istumaan, n. 10-15s kuluttua meni uudelleen oma-aloitteisesti maahan
Seuraaminen kytkettynä ihme pyörimistä välillä hiukan kaukana, ei nuuskinut kovin paljo a(jesss!). Pysähdyksissä liikkui vielä, kun olin jo paikallani, kiersi itse selkäni takaa perusasentoon.. Tähän osasyynä varmaankin oma aika reipas vauhtini. Hypähti juoksuosuudella kerran, kaksi
Seuraaminen taluttimetta pitkälti samaa kuin edellisessä, mutta juoksu meni nyt nappiin.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä toisella käskyllä maahan, vino!
Luoksetulo Jäi ja tuli pirun lujaa.. jännitti, että mitenköhän rysähtää, meni ohitse, jarrutti ja tuli perusasentoon.
Seisominen seuraamisen yhteydessä hiihti perässä, jäi toisella käskyllä
Estehyppy oli jo menossa, mutta ikäänkuin olisin karjaissut "ei!", pysähtyi ja jäi jäpittämään, toisella käskyllä meni. Oli kyllä kysyvä ilme, että "sanoitko sä oikeesti jo et voi mennä?"
Kokonaisvaikutus häröili liikkeiden välissä, meinasi lähteä intopiukeana jo kehästä, suoritusten alussa perusasentoon tuleminen hiukan, noo.. hidasta ja haparoivaa.. Suoritusten välissä sai kehua, en kerenny ees vapauttaa, ku kehuin ensin, siitäkös tuo riemasti


Neron tokotulokset:
Luoksepäästävyys 10 - kerroin 1. - 10p
Paikalla makaaminen 8 - kerroin 3. - 24p
Seuraaminen kytkettynä 7 - kerroin 2. - 14p
Seuraaminen taluttimetta 7 - kerroin 4. - 28p
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 - kerroin 2. - 16p
Luoksetulo 10 - kerroin 3. - 30p
Seisominen seuraamisen yhteydessä 6 - kerroin 2. - 12p
Estehyppy 8 - kerroin 2. - 16p
Kokonaisvaikutus 9 - kerroin 1. - 9p

yht. 159p. 2.palkinto
sij.6/9

että piste vajaa 1.palkinto.. arvostelu oli mielestäni ok tiukka, en sitten tiedä mitä virallisten tuomarit sanoisivat Neron välihäröilystä..

Selvästi Nero paineistuu kovin herkästi omasta stressaamisestani, mikä näkyy rahoitteluna: nuuskii, mistä mie tietty paineistun entistä enemmän..
Tänään hermot pysyi lähestulkoon kasassa, mikä näkyy mielestäni myös pisteissä. Nerolla oli myös intoa ja virtaa, eli ihan kelpo pari oltiin tänään.

Palkkaamattomuus ja motivointi on Nerolle ja mulle myös avainkysymyksiä. Harjoituksissa, jossa oli vieras liikkeenohjaaja ja paikka, meni huonosti ennen kuin kaivoin nakit esiin. Olisikohan oma hermostuneisuuteni kaikonnut, kun sain koirun huomion nakeilla? tiesin, että nyt tää homma lähtee taas rullaamaan. Tää ihminen tarttis rauhoittavia tai jonkin mielenhallintakurssin..

Mitenköhän seuraavalla kerralla.. uskalletaanko me vielä mennä virallisiin. Iiks! Haluaako joku viedä alokasluokan liikkeet osaavan hurmavan pojan kokeeseen?

1 kommentti:

pimpula kirjoitti...

Hei wau kuulostaa tosi hyvältä! Nappaa mutkin taas joku kerta mölleilemään, jos oot menossa. En saa aikaseksi yhtään mitään tokoilun suhteen tällä hetkellä.. Jospa sitten uskaltaisi virallisiikin, sitten kun öh _____. En keksi mitään hyvää tekosyytä.