lauantai 3. toukokuuta 2008

Kevään viimeisimpiä ratsastustunteja

Viimeisen viikon aikana on kevät hiipinyt huimin harppauksin eteenpäin ja ratsastustunnilla ollessani olisin voinut vannoa olevan täysin kesä. Lämmintä oli ja kentällä pölisi hiekka.

Maaliskuun vuodatustekstin tunnelmista ollaan taas lähdetty nousuun. Tällä viikolla ei enään ollenkaan jännittänyt tunnilla, vaikka ratsuna ollut poniruuna Roobe vähän pukitteli (raippaa tai ötököitä vastaan). Maaliskuussa olisi reaktio ollut varmaan "hui, apua", nyt ollaan palattu tuttuun järkeilyyn ja rauhalliseen suhtautumiseen. Jyrkkä alamäki on siis saatu käännettyä muuteman mutkan kautta uuteen nousuun.

Tunti meni todella kivasti välillä niin tahmean ja laiskaksikin nimitetyn kaurapalleron kanssa. Eteenpäin sai patistaa, mutta poni oli paljon paremmin hereillä ja avuilla, kuin jollain toisella tunnilla.
Rooben satula jätettiin tylysti paikalleen ja lähdettiin tunnille ilman. Poni tosiaan liikkui aika mukavasti, ensimmäiset laukannostot ja ensimmäisten askelten ylläpito vaati hiukan tarmokkuutta, mutta muuten lämmittely meni aikalailla nappiin. Päivän teemana oli voltit ja avotaivutukset käynnissä ja ravissa. Mitään mielikuvaa volttien pyöreydestä ei ole, mutta avot menivät suhteellisen hyvin. Tunnista jäi aika mukava fiilis. Roobe jatkoi vielä toiselle tunnille, toivottavasti sai ratsastajalta makupalan hyvin tehdystä duunista.
Tallikaveri meni Arska-mussulla, ilman satulaa hänkin. Poni kuulema hölmöili hiukan tunnin aikana.
Saappaat muuten tuppaavat valumaan ilman satulaa mentäessä. Edelliset jäivät reiden kohdalta liian tiukoiksi ja uusia ostaessa sama ongelma iski vastaan. Uudet ovat siis aavistuksen isot. Tunnilla sitten siirsin vähän väliä käyntiin saappaita kiskoakseni ylemmäs..

Viime viikolla menin kaksi tuntia putkeen, ensin sirommalla ja herkällä Spacellä, jolla on todella iso laukka. Tehtävänä oli voltteja keskihalkaisijalta molempiin suuntiin (maks 2 volttia keskihalkaisia). Toinen tunti oli Arskalla, voi miten kankealta ja tahamaiselta veikko tuntuikaan säpsäkän Spacen jälkeen. Tämäkin tunti meni hyvin, eikä työskentely pojan kanssa tuntunut enään yhtään jännittävän. Sama tehtävä, mutta saipi tehdä myös kahdeksikon, eli käännettiin toinen voltti toiseen suuntaan heti ensimmäisen perään.(19.4. Arskan kanssa tunnin jälkeen)

Ei kommentteja: