sunnuntai 17. elokuuta 2008

Kehäkäytöstä ja kulkuoppia

Hämäävä, mielenkiinnon herättävä otsikko, eikö? No, se jääköön jokaisen itse päätettäväksi. Köh.
Olimme siis tänään, match showssa koneen kentällä. Matkassa mukana parivaljakot Anna&Nero, Annina&Kauko ja Ben&Joku.

Tässä tapahtumassa houkutteli erityisesti möllitoko, johon ilmoittauduimme Neron kanssa. Tämä oli siis ensimmäinen tokokisamme.
Ilmoitimme koko perropörrö laumamme myös isojen koirien kehään. Annina ja Ben ilmoittautuivat myös junior handleriin.
Kehien kanssa oli hirmuista säätämistä, mutta ehdimmepä kaikki kaikkeen.
Ensin olimme Neron kanssa möllitokossa: piti päättää kumpaan osallistuu mölli-alokasluokkaan vai mölliluokkaan. Valitsin kisoihin tähtäävän alokasluokan, jossa mentiin periaatteessa oikeilla säännöillä, tosin helpommalla arvostelulla.
Alkuun oli luoksepäästävyys, josta kaikki saivat 10. Paikallaanmakuu meni Neron ja viereisen koiran (tuli juteltua koiran omistajan kanssa myöhemmin, olemme olleet samalla 4H-dogsitterkurssilla) kanssa mönkään, kun molemmat keksivät ampaista samaan aikaan paikaltaan. Siinä sitten otettiin luokse tullut koira monttu auki vastaan: liike on ollut meille varma, Nero on pysynyt häiriön alla paikallaan ja liikettä on tehty kokeenomaisesti isommassa ryhmässä. Jaaha, eipäs ollutkaan niin varma.. laitan osasyyn vieraan paikan ja treenitauon piikkiin.
Sieltä sitten isoihin odottamaan vuoroa, joka tulikin muuteman parin jälkeen. Saimme sinisen nauhan, jonka jälkeen Kauko ja Joku menivät kehään. Kaukolle punainen, Jokulle sininen. Vielä oli yksi pari, josta toinen oli 11kk perro.

Tämän jälkeen oli siniset, monta kierrosta ympäri ja Nero ja Joku pääsivät molemmat jatkoon! Tuomari karsi vielä jatkoon päässestä muuteman ja kierrätti vielä ympäri. Nero sijoittui sinisten neljänneksi ja Joku sinisten toiseksi, vau!

Samaan aikaan Annina oli junior handlerissa ja vaihtoi lennossa punaisten kehään: Kauko sijoittui punaisten toiseksi! Käsittämätöntä..

Itse olin lähtenyt takaisin tokopaikalle yksilöarvosteluun. Nero oli hieman muissa maailmoissa ja sivulle tuleminen oli hiukan hakusessa. Suurin osa liikkeistä meni ihan kohtalaisesti, mutta tarvitsemme reippaasti lisää treeniä. Saimme myös hyviä vinkkejä tuomarilta. Jatkamme harjoituksia. Estehypylle on tapahtunut jotain outoa: ennen meni hyvin yhdellä käskyllä, nyt vaatii kaksi.. Mistä lie tullut..? Tuomari kehui eleettömyyttäni liikkeessä, toisella käskyllä Nero meni ihan kympin arvoisesti.
Takaisin tukikohtaamme, häkin luo jossa näkyy kaksi uutta ruokapussia ja rusuketta: Kaukon PUN2 ja Annina oli ollut voittanut Junior Handlerin! Ben oli karsiutunut jo aikaisemmin pois, mutta kisan taso oli kuulema kohtuullisen kova.

Odottelimme kyytiä ja tuloksia tokosta. Kyyti tuli ensin, kamat kasaan ja autoon. Muilla alkoi olla jo kiire, mutta päätin sitkeästi odottaa palkintojenjakoon asti, vaikka olin melko varma ettemme sijoittuisi. Saimme arvostelulapun odotellessa: 130p. Lopulta viimeinenkin koirakko sai suoritettua kokeensa loppuun ja odotimme viimeisiä pisteitä ja lopullisia tuloksia.

Tuomari katsoi tuloksia ja sanoi päivän viidennen olevan Anna Kokko ja Nero, tiedusteli vielä onko koirakko paikalla, siinä sitten hieman hämilläni menin kättelemään tuomaria ja sain ruusukkeen. Mitä kummaa tapahtui? Mäykky-kaimamme Nero sijoittui myös, jaetulle 2. sijalle.


Heitin ruokapussin ja ruusukkeen muiden kamojen sekaan takakonttiin ja pääsimme sitten lähtemään kotiinpäin. Korjasimme näköjään koko potin..

Saldona siis: Nero SIN4, Joku SIN2 ja Kauko PUN2. Annina JH1, Anna&Nero mölli-ALO2 sij. 5.

Palkintokasa: Nero: 2x 4kg Royal Canin koiranruokaa ja kaksi ruusuketta. Annina& co.: 3x 4kg samoja kuivamuroja, kolme ruusuketta ja JH-pokaali. + koiraaiheiset kännykkäkorut.

Voittajan on helppo hymyillä - ei kun tuulettaa ja retuuttaa ruusuketta


Neron tokotulokset:

Luoksepäästävyys 10 - kerroin 1. - 10p
Paikalla makaaminen 0 - kerroin 3. - 0p
Seuraaminen kytkettynä 5 - kerroin 2. - 10p
Seuraaminen taluttimetta 7½ - kerroin 4. - 30p
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 - kerroin 2. - 20p
Luoksetulo 8 - kerroin 3. - 24p
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9½ - kerroin 2. - 19p
Estehyppy 8 - kerroin 2. - 16p
Kokonaisvaikutus 7½ - kerroin 1. - 7½p

tuloksena 130p, mutta laskiessani pisteet uudelleen tuloksena 136,5p.

Nero palkintojen kanssa.

2 kommenttia:

Lousku kirjoitti...

Meikäläinen jää nyt sitten odottelemaan sitä virallista starttia...koskas pääsee kattoo? ;)

Johanna kirjoitti...

Onnea hienoista suorituksista. Nero ansainnut mahtavat palkinnot kotiin viemisiksi:)